Haberler

Emre Ogan ile İleri Çekim Teknikleri Atölyesi


Emre Ogan ile İleri Çekim Teknikleri Atölyesi

 

06-27 Ocak 2018 (C.tesi Günleri)

 

Fiyat: 450 TL

 

Temel fotoğraf bilgisini ilerletmek ve fotoğrafın belli dallarında uzmanlaşmak isteyenlerin katılması gereken bu atölye çalışmasında 4 başlık altında işleyeceğimiz konular aşağıdaki gibidir.

 

1.      Ders - (06 Ocak 2018 Cumartesi) Stüdyo’da Uygulamalı Ürün Çekimi

Gün ışığından başlayıp stüdyoda kullanılan ışık çeşitlerine, paraflaşlar, sıcak ve sürekli ışıklar, renk filtreleri, stillife masası, softboxlar, şemsiyeler, reflektörler, colormetre, flaşmetre, ışık ve stüdyo aksesuarları hakkında genel bilgiler verilecek.

Metal, taze meyve sebze gibi farklı setupların hazırlanması ve kursiyerler tarafından bire bir fotoğraflanması sağlanacak.

 

2.      Ders – (13 Ocak 2018 Cumartesi) Sokak Fotoğrafçılığı

Dersimizin ilk bölümünde sınıfta teorik olarak aşağıdaki konular işlenecek. Ardından sokakta uygulamalı olarak fotoğraf çekimi gerçekleştirilecektir.

-Sokakta Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Ne Tür Ekipmanlar Kullanıyoruz

-Sokak fotoğrafçılığının Püf Noktaları

-Sokak Fotoğrafçılığından Nasıl Para Kazanılır? (editorial stockphoto)

 

3.      Ders – (20 Ocak 2018 Cumartesi) Lightroom’da Fotoğraf İşleme

Katılımcıların kendi bilgisayarlarıyla katılarak birebir uygulama yöntemiyle gerçekleştirilecek çalışma sırasında işlenecek konular şu şekildedir;

 

-Lightroom ve Photoshop ön bilgilendirme,

-Ayarlar,

-Panellerin özellikleri,

-Kataloglar,

-Fotoğrafları aktarmak,

-Library paneli,

-Koleksiyonlar,

-Develop paneli,

-Beyaz ayarı,

-Crop ufuk çizgisi düzeltme,

-Lens düzeltmeleri,

-Lokal müdahaleler,

-Curve,

-HSL/COLOR/B&W,

-Spot leke temizleme,

-Perspektif düzeltme,

-HDR görüntü,

-Noise kontrol,

-Chromatic aberration,

-Vinyet,

-Hazır Presetler,

-Preset oluşturma,

-Diş beyazlaştırma,

-Export,

-Photoshopla irtibatlandırma,

-Tethered Capture,

-Web paneli ile websitesi hazırlama.

 

4. Ders - (27 Ocak 2018 Cumartesi) Model Eşliğinde Stüdyo’da Portre Çekimi

Profesyonel model ile çalışılırken dikkat edilecek konular, modeli çekime hazırlama,makyaj, kullanılacak ışık ve aksesuarlar hakkında bilgilendirme ,tek ışık kaynağının (Rembrandt tekniğini) kullanımı gibi çeşitli bilgilerin aktarılmasından sonra her katılımcı bire bir model ile fotoğraf çekimleri yapacaktır.

 

Tarih:

6-27 Ocak 2018 Cumartesi Günleri

 

Saat:

14:30-18:30

 

Eğitim Süresi: 
4 gün, 16 saat 

 

Not:

İleri Çekim Teknikleri Atölyesi minimum 5 kişi ile yapılmaktadır.

Kayıt için:
serhaty@photoworld.com.tr adresine mail atabilir ya da 0216 346 2300 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Adres: Osmanağa Mh. Çilek Sk. Akel İşhanı No.1 D.83 Altıyol Kadıköy İstanbul
www.photoworldfotografmerkezi.com  

 

Emre Ogan Kimdir?

Emre Ogan’ın fotoğrafa ilgisi ortaokul yıllarında başlamış ve ilk sergisini 1972 yılında okulu Saint Joseph lisesinde açmıştır, 1975 yılında fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen’in atölyesinde önce karanlık oda şefliği daha sonra da çekim asistanlığı yapmıştır.

1977 yılında profesyonel tanıtım fotoğrafçısı olarak reklam sektöründe kendi atölyesinde hizmet vermeye başlamıştır.

1998’de merkezi Newyork’ta bulunan GPA (Global Photographers Assignment) ile sözleşmeli fotoğrafçı olarak çalışmaya başlamış ve bu kanalla ABD’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına yurt dışında ve içinde çekimler yapmış, halen de devam etmektedir.

NBA’nın Türkiye’deki organizasyonlarının sözleşmeli fotoğrafçısıdır.

2006 yılında Istockphoto ile stok fotografçılığına başlamış ve şu anda Getty Images ve Istockphoto exclusive fotoğrafçısıdır.

Çeşitli fotoğrafçılık dallarında workshoplar düzenlemekte ve kişiye özel fotoğraf eğitimleri vermektedir. Öğretim görevlisi olarak ders vermiş ve ayrıca bir çok üniversite ve derneklerde fotoğraf seminerleri vermiştir.

Halen İstanbul’da kendi atölyesinde Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına profesyonel tanıtım fotoğrafları çekmekte, aynı zamanda da fotoğrafa ilk başladığı yıllardaki tutkusu olan sokak fotoğrafçılığına devam etmektedir.

 

 

Çalışmalarından örnekler:

WebSite: http://www.ogan.com

StreetPhoto: http://www.emreogan.com

iStockphoto: http://www.istockphoto.com/portfolio/emreogan

 

Backstage video :

-KIA jeep :

https://vimeo.com/23982202